1 Eylül Barış Günü mitingine katılmak üzere 1 Eylül Pazar günü saat 12.00’de Kartal Tren İstasyonu’nda, Söz ve Eylem, YDİ Çağrı ve Avrora Kolektifi ile açacağımız “Halklara Karşı Savaşa, Sınıflar Arası Barışa Hayır” ortak pankartı arkasında buluşuyoruz.

1 Eylül’e AKP’nin Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyım atamalarının ardından her kesimden yükseltilen tepkiler ve “halk iradesi”ne yapılan darbeye karşı birlikte mücadele çağrıları arasında giriyoruz. 1 Eylül mitingine damgasını vuracak olan da yine savaşa karşı barış çığlığı olacak ve 31 Mart ve ardından 23 Haziran’da solun geniş bir çoğunluğu CHP’ye yedeklenerek Millet İttifakı’nın galibiyetini kendi zaferi gibi görmesinin bir sonucu olarak “birlikte kazandık” şiarını mitinge taşıyacak.

KöZ’ün arkasında duran komünistler ise SöZ ve Eylem, YDİ Çağrı ve Avrora Kolektifi ile eylem birliği içinde savaşa karşı barış çığlıkları atan pasifistlerin karşısında savaşa karşı sınıf savaşı ve devrim vurgusunu öne çıkaracaklar.

AKP’nin başlattığı iç savaş sürerken, emekçilerin kitlesel seferberlğini örmek yerine Amerikancı muhalefetin çizdiği sınırların ötesine geçemeyen bir mücadeleyi daha yerel seçim sürecinde benimseyen solun bu tutumu karşısında “İç Savaştan Kaçarak Barış Olmaz, Barış İçin Tek Yol Devrim” şiarını haykırdığımız KöZ pankartımızı da 1 Eylül mitingine taşıyacağız.

Devrim için işçilerin birliğinden önce komünistlerin birliğinin şart olduğunu, mitinge katılan solun tüm kesimlerine anlatmak için “Devrim için Devrimci Parti, Parti İçin Komünistlerin Birliği” şiarını miting alanında haykıracağız.

İstanbul’dan Komünistler