Devrimciler 1 Mayıslarda, devletle pazarlığa oturan sendikaların, gerici ittifakların dümenine girmiş oportünistlerin ve reformistlerin aksine, ezilenlerin ve emekçilerin bağımsız mücadelesini yükseltmek adına günün gerektirdiği devrimci hatta akıntıya karşı yüzme cesaretini gösterirler ve siyasi gerçekleri açıklamaktan asla geri durmazlar. Bu itibarla, siyasal mücadele günü olan 1 Mayıslar örgüt kadrolarının ses getirici eylemler düzenlemesi ile değil, ezilenlerin ve emekçilerin mücadelesini büyütmek adına kitlesel eylemlerle anlam kazanır.

Salgın koşullarına ve yasaklamalara karşın alanlarda olmaya devam ederken, Hisarüstü Mahallesi’nde de özel sayı ve gazete dağıtımımızı yaparak ev ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde 1 Mayıs alanlarında yükselttiğimiz “HDP’yi kapattırmayacağız!, Rojava’nın düşmanı ezilenlerin de düşmanıdır!” şiarlarını yükseltmemizin sebeplerini, bu şiarların anlam ve önemini açıkladık.

Türkiye’nin en politik ve örgütlü militan tabanına sahip HDP’nin, sırf Millet İttifakı’na yedeklenip 2023 seçimlerini beklediği için yaka paça gözaltına alınan vekil Gergerlioğlu’nu dahi savunmadığını vurguladık. Bu vesileyle, HDP’nin siyasetsiz kalıp Millet İttifakı’na yedeklenerek değil, ancak bağımsız siyasetle var olabileceğinin altını çizdik.

Kürdistan’ın kurtuluşunun ve Rojava’ya enternasyonalist destek vermenin yolunun Ortadoğu gericiliğinin baş aktörü T.C.’yi yöneten gerici ittifaka ve onun gerici rakiplerine karşı bağımsız bir mücadele hattı örmekten geçtiğini belirttik. Emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin gerici ittifaklara yedeklenmiş oportünistler ve reformistlerle değil, ancak komünistlerin bir araya gelerek kurdukları bir devrimci parti ile verilebileceğinin altını çizdik.

Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gûlan!

Yaşasın Komünistlerin Birliği!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Komünistler