KöZ olarak İstanbul 1 Mayısı’na katılmak üzere 1 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Dikilitaş’ta buluşuyoruz.

AKP’nin büyükşehir belediyelerini yitirmesi, mazbata krizi, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, başta HDP olmak üzere ve HDP aracılığı ile neredeyse tüm sol akımların CHP’nin kuyruğuna takılması karşılığını 1 Mayıs’ta da bulacaktır. Solun geniş kesimlerinin dünden razı olacağı bayram havasında bir 1 Mayıs’ın parçası olmamak elbette kendini devrimci gören tüm güçlerin ortak görevi olmalıdır. KöZ’ün yerel seçimler öncesindeki saraya karşı kitlesel bir seferberlik şiarını yükselten ortak aday vurgusu bu iklimi bozmak isteyen güçlere yönelik bir güç birliği çağrısıydı. Bu çağrı Cumhur İttifakı’na karşı eylemli bir çizgi izlemek isteyenlerle buluşma kaygısını taşıyordu. KöZ olarak 1 Mayıs’ta da 1 Mayıs sonrasında bu kesimlerle bir eylem birliği içinde yer alma girişimlerini sürdüreceğiz.

1 Mayıs’ta Çağrı ve KöZ imzalı “Ne Cumhur İttifakı Ne Millet İttifakı Tek Yol Devrim” ortak pankartı arkasında yürüyeceğiz.

KöZ olarak 1 Mayıs’a “Parlamenter hayallere kapılma! Erdoğan ve Cumhur İttifakı’ndan kurtulmak için devrim! Devrim için devrimci parti!” içeriğini öne çıkararak katılacağız. Bunun için pankatlarımızda “Parlamentarist Hayallere Kapılma Rejim Krizine Devrim Son Verecek”, “Yaşasın Komünistlerin Birliği” şiarlarını hükümetin artan saldırılarına ve ağırlaşan tecrit koşullarına karşı “Tutuklu HDP’liler Serbest Bırakılsın Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük” şiarlarını yükselteceğiz.

Yaşasın 1 Mayıs 
Biji Yek Gulan!

İstanbul’dan Komünistler