Köz’ün arkasında duran komünistler olarak İstanbul Maltepe’de yapılacak 1 Mayıs mitingine katılmak üzere saat 10.30’da Feyzullah Caddesi kolunda buluşuyoruz.  (Toplanma noktası minübüs caddesi altı).

Seçimlerde HDP’yi kapsayan ama HDP’yle sınırlı olmayan bir sol blok şiarını yükseltmek için 1 Mayıs’a!

2018 1 Mayıs’ı İstanbul’da doğrudan doğruya CHP’nin ve çoğu onun peşinde sürüklenen sendikaların ev sahipliğinde olacaktır. 1 Mayıs’a CHP’nin damgasını vurması ise zayıf bir ihtimaldir. Ancak CHP kuyrukçusu sol akımlar eliyle damgasını vurması mümkün olacaktır. Köz’ün arkasında duran komünistler ise sola 1 Mayıs’ın esas sahibinin CHP ve peşindeki sendikalar olmadığını göstermek üzere birleşik bir müdahale yapmayı önermek üzere katılmaktadır. Kitle seferberliğinin önünü açacak bir seçim çalışmasının zeminini oluşturma bilinciyle AKP’ye karşı sert bir muhalefet izleyecek, CHP kuyruğuna takılmayacak bir ortak sol blok oluşturmayı önerecektir. Bu amaçla taşıyacağımız pankartlardan biri “Ana muhalefet Rolünü Üstlenmek İçin HDP’yle Sınırlı Olmayan Sol Blok Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş” olacaktır.

Ortadoğu’da dört burjuva devleti tarafından işgal edilmiş olan Kürdistan’ın ve Suriye’deki işgalin ancak bir devrimle son bulacağını ve devrimin yaşadığımız topraklarda uzak ve gelecek zamanla ilgili değil güncel bir durum olduğunu söylemek üzere “Ortadoğu’da İşgallere Devrim Son Verecek” pankartını taşıyacağız.

Seçimlerde sol blok ve Demirtaş önerilerimiz Erdoğan’ı seçimler yoluyla tahtından indirmek için veyahut meclisten emekçiler lehine düzenlemeler yapmak üzere Amerikancı muhalefetin benimsediği parlamentarist bir anlayışın sonucu değil; rejim krizini derinleştirmek, devlet aygıtını işlemez hale getirmek ve Sarayı ve AKP’yi süpürecek bir kitlesel seferberliğin önünü açmak içindir.

İşçilerin ve ezilen ulusların birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Erdoğan’a karşı ortak, kitlesel ve eylemli bir seçim kampanyasının başlatılması ve hükümete karşı görkemli bir protesto eylemi olarak gerçekleşmesi için “Yaşasın 1 Mayıs, Bıji Yek Gulan” pankartımızla 1 Mayıs alanında olacağız.

Haydi 1 Mayıs’a

İstanbul’dan Komünistler