2 Eylül 1977’de kurulan 1 Mayıs Mahallesi’nin, kuruluş festivallerinin bu sene 17’incisi düzenleniyor. 30 -31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan kuruluş festivalinin örgütlenmesinde bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak yer alıyoruz. Bizimle birlikte festival örgütlenmesinde; HDP, ESP, SODAP, SMF, Partizan, EMEP, PSAKD ve mahalle muhtarları bulunuyor.

Ezilenlere ve emekçilere yönelik baskılar devrimciler özelinde artarak devam ederken, 31 Mart ve 23 Haziran seçim sonuçlarıyla bu baskıların azalacağı yanılsamasına kapılmıştı Türkiye solu. Ancak gelişen süreç, her türlü eylemlere yönelik polis müdahaleleri, kayyım atamaları göstermiştir ki, seçim sonuçları ezilenler için daha rahat demokratik bir zemin sunmamıştır. 1 Mayıs Mahallesi de bu baskıları fazlasıyla yaşayan mahallelerden birisidir. İçerisinde kurulmuş olan karakoluyla, sürekli devriye gezen zırhlı araçlarıyla, her sokak başındaki mobese kameralarıyla, keyfi kimlik kontrolleri ve ev baskınlarıyla bu “demokratik zeminin” üzerinde durmaktadır. Uzun zamandır bu baskıların odağında olan mahallenin tüm bu baskı ve saldırılara rağmen 17 yıldır hiç geri adım atmadan kuruluş festivallerini örgütlemesi devrimcilerin hanesine yazılması gereken birer artı olarak durmaktadır. 1 Mayıs Mahallesi emekçilerinin devrimcilerle ele ele vererek kurmuş oldukları mahalle, gene devrimciler öncülüğünde gerçekleştirilen festivallerle aynı kuruluş geleneğini devam ettirmeye çalışmaktadır.

Bu yıl da bu gelenek bozulmamış, kuruluş geleneğine uygun bir şekilde festival örgütlenme süreci başlatılmıştır.  Şimdiden yapılan ozalit ve iç mekan afişleriyle mahalle emekçileri festivale davet edilmektedir.

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler