26 Aralık Pazar günü KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak “Üçüncü Yol Çağrısı HDP’yi Seçimlerde Görünmez Kılmak İçindir, HDP’siz Seçim Olmaz” manşetli Aralık 2021 sayımızın toplu dağıtımını gerçekleştirdik. Gazetemizi Tuzla ve 1 Mayıs Mahallesi olmak üzere yereldeki kahvehane, dernek ve esnaflara ulaştırdık.

Gazetemizin bu sayısında KöZ’ün sözünde de vurgulandığı üzere “bağımsız bir emekçi hareketi için seçimlerde bağımsız tutum” söylemini ön plana çıkartmaktayız. Bu söylemimizin mahiyeti asıl olarak içerisinden geçtiğimiz süreçte seçimlere dair kesin bir perspektif belirlemiş olan sol akımların Millet İttifakı’nın dümenine su taşımanın ötesine geçememektedir. Devrimci bir hat ancak hiçbir turda düzen partilerini/ittifaklarını desteklememekten geçebilir.

Bugün öne çıkardığımız ve gazetemizin manşetinde de vurguladığımız üzere bağımsız bir tutumun takınılması gerekmektedir.  Asıl olarak yapılması gereken HDP’nin kimliğini öne çıkaran ve hatta merkezine alan bir ittifak kurulması olacaktır.

Bizler gazete satışımızı yaparken bu vurguları öne çıkartarak, Millet İttifakı’na hizmet etmeye denk düşen tutumlar ile birlikte HDP’nin görünmez kılınması gibi tasfiyeci projelerin bu anlamıyla tanımlanması gerekliliğini dile getirdik.

Anadolu Yakasından Komünistler