1 Mayıs, işçilerin ve emekçilerin politik, siyasal taleplerini yükselttiği bir gündür. Bizler de pandemi koşullarını bahane edenlere inat, alanlarda olmaya ve politik taleplerimizi yükseltmeye devam ederek 1 Mayıs Mahallesi’nde özel sayı dağıtımımızı ve ev ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Girdiğimiz evlerin bazılarında sohbet etme şansımız oldu.

Bu sohbetlerde pandemi bahanesi ile 2020 yılında Newroz ve 1 Mayıs’ın tasfiye edildiğini, bu sene ise Newroz yapılırken 1 Mayıs için sendikaların beklendiğini aslında sendikaları beklemeden siyasetlerin 1 Mayıs’ı kadro eylemlerle değil emekçi ve ezilenlerin kitlesel birleşik mücadelesini örerek kutlaması gerektiğini vurguladık. Bununla birlikte 8 Mart’tan 1 Mayıs’a “HDP’yi kapattırmayacağız! Rojava’nın düşmanı ezilenlerin de düşmanıdır!” şiarlarımızı yükselttiğimizi, bunların anlam ve önemini dile getirdik. Bugün de bu şiarları gündem ederek siyasetleri bu yönde ortaklaşmaya çağırdık. Bu çağrılarımız yanıtsız kaldı.

Oysa Rojava’ya destek demek Erdoğan’ı burada devirmek demektir. Bütün hak ve özgürlükler ancak Erdoğan devrildiğinde kazanılacaktır. Enternasyonal 1 Mayıs ancak bu şekilde mümkün olur. Bu çağrılarımızın yanıtsız kalması çok doğaldır. Zira bu akımlar komünist bir siyaset güdemezler.

“Bugün HDP kendi vekillerine dahi sahip çıkmıyor. Bunun sebebi nedir?” diye soruldu

Biz de, 2023 seçimlerini bekleyenler elbette görünmez olacaklardır, HDP’yi savunamayacaktır ve elbette Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanmasına gerekli tepkiyi veremeyecektir dedik. HDP kendini savunamayacak hale gelmiştir dedik.

Son olarak, bu sebeplerden ötürüdür ki devrimcilerin bu reformist örgütlenmelerden ayrışarak komünist bir parti mücadelesini yükseltmeleri gereklidir. Bizler böyle bir parti yaratmak için bulunduğumuz her alanda mücadelemizi vermeye devam edeceğiz ve bu partinin yaratılması için yapılması gereken tüm sorumlulukları azami düzeyde yerine getirmeye çalışacağız. Zincirli 1 Mayıslar’a son verip özgür 1 Mayıslar yaratmak için devrimci parti mücadelesine katılarak omuz ver!

İstanbul’dan Komünistler!