1 Mayıs Mahallesi’nde 2 Temmuz için PSAKD, bir toplantı çağırısı yaptı. Bizler de KöZ olarak bu toplantıya katıldık. Toplantı flama ve dövizlerin olmayacağı, herhangi bir siyasi konuşmaya yer verilmeyeceğini belirten bir hatta ilerledi. Biz ise en azından temsili flamaların olması gerektiğini ve 5’er dakikalık konuşmalara yer verilebileceğini önerdik. Önerimiz reddedildi.

1 Mayıs Mahallesi’nde düzenlenen bu yürüyüş mahallenin son durağında 2 Temmuz günü saat 19.00’da gerçekleşti. Eylem PSAKD örgütleyiciliği ve KöZ, ESP, SMF, Partizan, HDP, HDK’nin katılımı ile gerçekleşti. Yürüyüşe KöZ, ESP ve HDK temsili flamalarla katıldı.  Yürüyüşte “AKP’yi kuranlar, Sivas’ı yakanlar”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Sivas’ın katilleri hesap verecek”,  sloganları atıldı.  Ardından polis ‘’sosyal mesafe’’ gerekçesiyle, sözde koruma önlemlerle beşer kişi olarak yürünmesi üzerine müdahalede bulundu. Yürüyüş başladıktan sonra  cemevine varana kadar mevcut kitle üç parçalık ekiplere bölündü.

Yürüyüşün ardından cemevinin bahçesinde bir anma gerçekleştirildi. Anma kaybedilenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından deyişlerle devam etti. Herhangi bir siyasetin konuşma yapılmasına izin verilmedi.

2 Temmuz’un katillerini cesaretlendiren Kemalistler ve sosyal demokratlardır. Kibriti çakanlar faşistler olsa da, Madımak Oteli’ndekileri bir kapana itekleyenler bugünün CHP’si, o günün iktidar ortağı SHP’dir.  Saldırı sırasında insanları bu kapanda oyalayan bunlardan başkası değildir.

Kemalistler Tuttu, Faşistler Vurdu!

Ne Şeriat, Ne Kemalizm, Yolumuz Proleter Devrim!

1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler