thumbnail of Mayis 2021 web

1 Mayıs Mahallesi’nden komünistler olarak “Ya Devrim Ya Karşı Devrim Üçüncü Yol Yok” manşetli gazetemizin dağıtımını gerçekleştirdik. Gazetemizi esnaflara ulaştırdık.

Dağıtım sırasında gazetemizde yer alan “THKO Mirasına Bir Tek Biz Sahip Çıkıyoruz” başlıklı yazımız hakkında sohbet gerçekleştirdik.

Esnaf arkadaş, THKO, THKP-C ve TKP-ML önderlerinin silaha sarılarak var olan hükümete karşı çıktıklarını söyledi. Ardından onların bu yolu izlemelerini meşru görerek izledikleri yolu doğru bulduğunu dile getirdi. Sonrasında yoldaşımız 71-72 kopuşunun devrimci bir kopuş olduğunu ve reformist bir parti olan TİP’ten kopuş olduğunu dile getirdi. Onlar ilk önce reformistlerle aynı  çatı altında barınmamak gerektiğini ve bir devrimin gerekliliğini savunmuşlardır. Bu devrim de meclisle, alınacak haklarla değil silah yoluyla olacaktır bu da ancak devrimcilerin işidir diyerek yola çıkmışlardır görüşünü belirtti.

Tıpkı 71-72 de olduğu gibi bugün reformistlerle aynı çatı altında duranlar ne Denizleri ne Mahirleri ne de İbrahimleri anabilirler. Bugün ancak devrimin gerekliliğini ve güncel olduğunu savunanlar, devrimi ancak devrimciler yapar diyenler 71-72 mirasına sahip çıkabilirler. Reformistlerle aynı çatı altında bulunanların harcı 71-72 kopuşuna sahip çıkmak değil ancak hükümetten haklarını istemek ve Amerikancı muhalefet kuyrukçuluğu yapmak olur.

Bugün devrimci bir parti yaratılması için mücadele verenler, Denizlerin, Mahirlerin, İboların mirasına sahip çıkmaktadır. Onların verdiği mücadele bir devrim mücadelesidir ve zafere ulaşması gereken bu mücadele için gerekli olan devrimci partiyi yaratmak biz komünistlerin görevidir.

Yaşasın Komünistlerin Birliği

1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler