17 Haziran’da Bakırköy’de yapılacak mitingde “Kokuşmuş Düzen İttifaklarına Tek Bir Oy Yok, Mecliste Sahici Ana Muhalefet için Oylar HDP’ye Demirtaş’a” pankartı arkasında yürüyeceğiz.

Meclis’i AKP’nin elinden almak için HDP’yi daha güçlü bir şekilde meclise sokmak gerektiğini anlatmak için mitingde yer alacağız. Ajitasyonlarımızla ve sloganlarımızla seçtiğimiz belediye başkanlarını görevden alanlara, seçtiğimiz vekilleri zindanlara atanlara, dokunulmazlıklarını kaldıranlara bizden oy çıkmayacağını haykıracağız.  Ne 24 Haziran’da ne 8 Temmuz’da HDP ve Demirtaş’tan başkasına oy vermeyeceğimizi ifade edeceğiz.

Zayıflayan AKP’yi sadece emekçiler, ezilenler süpürebilir. Erdoğan’ı rakipleri değil ancak işçiler, Kürtler, Aleviler, kadınların kitlesel eylemleri püskürtebilir. Bu yüzden ancak HDP’yi meclise daha güçlü sokacak bir seçim çalışmasıyla sokaktaki mücadeleyi büyütebileceğimizi, emekçilerin ezilenlerin kitlesel hareketinin önünü açacak bir çalışmayla Erdoğan’ı götürmenin mümkün olduğunu, düzenin ittifaklarına 24 Haziran’da da 8 Temmuz’da da tek bir oy vermeyeceğimizi anlatacağız.

Mitinge katılmak üzere 17 Haziran Pazar günü saat 16.00’da İncirli durağında KöZ pankartı arkasında buluşacağız.

İstanbul’dan Komünistler