1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül kuruluş festivalinin bu yıl 17.sini düzenliyoruz. Festivalimizin 3 günlük programından, birinci gününde ekonomik kriz ve işçi sınıfının durumu başlıklı panel gerçekleşti. Panelde, ESP, EMEP, SODAP ve HDK’dan konuşmacılar sunum yaptılar. Panelin ardından Dersim Dernekleri Federasyonu adına “Doğanın Talanı ve Ekoloji” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Panel ve sunumun ardından, Sinan Güngör, Grup Vardiya ve MKM müzik topluluğu sahne olarak konserler verildi.

Birçok siyasetin ve derneğin stant açtığı festivalimizde KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak bizde kendi standımızı açtık. Alana astığımız pankartlarımızda ve alanın kimi yerlerinde yaptığımız yazılamalarımızla Komintern’in 100. yılına vurgu yaptık. “Komintern’in 100. Yılında, Bolşevizmin Yolunda, Yaşasın Komünistlerin Birliği” şiarını pankartımızla ve yazılamalarımızla festival alanına taşıdık. Elbette bu gündem bizim dışımızda hiçbir siyaset ya da kurum tarafından ele alınmamıştı. Yeni bir dünya komünist partisi yaratmayı hedeflemeyenler, Komünist Enternasyonalin kuruluşunu da, tasfiye edilişini de önemsemeyeceklerdir. Komünist Enternasyonal’in ilk dört kongresi, yalnızca onu aşma hedefini taşıyan komünistlerin elinde bir bayrak, tasfiye edilmesi de, gene bu komünistlerin asla düşmemek için mücadele ettikleri reformizm bataklığına karşı acı derslerdir.

KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüttüğümüz bu çalışmalarında hedefi böyle bir Komünist Partinin yaratılmasıdır. Tek yolun devrim olduğu şiarını savunan militanlara ulaşıp, bu devrimi gerçek kılacak devrimci partinin yaratılması hedefidir. Bu hedef doğrultusunda, bundan önce yürüttüğümüz politik faaliyetlerimizin gerisine düşmeden, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ant Olsun ki Komünist Partiyi Yaratacağız!

1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler