25 Mart Kadına Şiddetle Mücadele günü vesilesiyle Taksim Tünel’de kadın örgütleri tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak TC’nin Batı Kürdistan’daki işgalini gündem ederek katıldık.

Saat 19.00’da başlayan yürüyüş için 18.30’da önceden hazırladığımız dövizlerimizle Tünel meydanında buluştuk. Yoğun olarak “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Kadınlar Birlikte Güçlü”, “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz”, “Tayyip Kadınlar Geliyor” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yürüyüşü yasaklama girişimi de protesto edildi.

Tasfiyecilerin “kadınların inisiyatifini yükseltme” kisvesi altında siyasete yasak koyduğu, kadınları kendi sorunlarına hapsettiği yürüyüşe politik bir içerikle katıldık. Yürüyüş boyunca “İşgal En Büyük Şiddettir”, “Siyasi Kadın Tutsaklara Özgürlük”, “Kürtlere Özgürlük” sloganlarını attık. Hazırladığımız dövizlerle; “İşgal En Büyük Şiddettir; Şiddete Karşı Şiddet; Kürtlere Özgürlük; Ulusal, Sınıfsal Boyunduruğa Karşı Savaşan Kadınlara Bin Selam; Cumhur İttifakına Karşı Eylemli Mücadele; Kayyumları Birlikte Püskürtelim; Siyasi tutsak kadınlara özgürlük; Çarları da Taslaklarını da Kadınlar Devirir” şiarlarını yazdık. Dövizlerimizin arkasına Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi siyasi tutsakların, Kayyum atanan HDP’li belediyelerin başkanlarının, mücadele eden Kürt kadınlarının fotoğraflarını taşıdık.

Yürüyüş polis engelinin olduğu noktada yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Kitlenin dağıldığı sırada Taksim meydana yürümek üzere polis barikatına yüklenen kadınlara polis saldırısı gerçekleşti.

İstanbul’dan Komünistler