2021 1 Mayısı yaklaşırken Kadıköy sokaklarında 1 Mayıs’ta HDP’yi Savunalım afişlerimizi yaptık. Mart mayıs sürecinin başından beri HDP’ye ve Rojava’ya yönelik saldırıları gündeme getirmeye çalıştık. Gerçekleşen tüm basın açıklamaları, eylemler ve mitinglere HDP’ye ve Rojava’ya sahip çıkmak için eylemli mücadele çağrısını yükselterek katıldık. 1 Mayıs’ta da bu siyasal içerikle hareket etmek gerektiğini savunuyoruz.

Bugün HDP’yi savunmak eylemlere, Newrozlara, 1 Mayıslara bu gündemlerle giderek; yığınların da gündemine “HDP’yi kapattırma!” şiarını sokmaktan, kitlesel eylemleri büyütmekten geçiyordu.

Geçmişte HDP kendisine yönelik saldırılar karşısında, kitlesel seferberlikten imtina etse de, bağımsız siyaseti sayesinde etkili bir savunma hattı örebiliyordu. Bugün ise bu seviyede bir başkaldırı bile mümkün değildir. Yalnızca HDP’ye saldırılar değil, Kürtleri, Kürdistanı veya rejimin HDP ile problemini hatırlatacak her olay, eylem ve etkinliğin üzeri HDP tarafından kapatılmaktadır.

HDP’yi kapatma davası tartışmalarının başladığı ve pek çok HDPliye operasyonların düzenlendiği sırada gerçekleşen Newroz’da KöZ dışında kimsenin “HDP’yi kapattırmayacağız” diyemeyişi de, Pervin Buldan’ın sandıkları işaret etmesi de bununla ilgilidir.

Bugün HDP’nin yanında durmak için 1 Mayıs’a soyut talepler ve sosyalizm lafızları yerine “HDP’yi kapattırma” diyerek gitmek gerekir.

Zaten Rojava’nın ve ezilenlerin düşmanı olan Cumhur İttifakı’nın karşısında, ezilenlerin diğer düşmanı olan Millet İttifakı’ndan bağımsız bir pozisyon bunun için olmazsa olmaz bir duruştur.

İstanbul’dan Komünistler