13 Haziran günü Maltepe’de İstanbul Sokakta bildirileri dağıtırken gözaltına alınan 4 ESP’linin savcılığa çıkarılması öncesinde Çağlayan Adliyesi önüne bir basın açıklaması çağrısı yapıldı. 17 Haziran saat 11.00’deki basın açıklamasında basın açıklamasında ESP Başkan vekili Özlem Gümüştaş, HDP milletvekili Züleyha Gülüm ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu  konuşma yaptı.

Özlem Gümüştaş İstanbul seçimlerinin iptalinin hak gaspı olduğunu, bu yüzden seçimlerde oy çağrısı yapmadıklarını ve sandığın ancak sokakta savunulabileceğini anlattı. AKP’nin demokratik muhalefeti devamlı çıkardığı seçim minderinin artık tutmadığını, seçimlerin kazanılmış hakların güvencesi olmadığını ifade etti. Bu yüzden  AKP’ye oy yok diyerek İstanbul Sokakta girişimini başlattıklarını, bu saldırının AKP dışında bir alternatif olarak sokağa işaret eden tüm demokrasi güçlerine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Açıklama ‘Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla son buldu.

KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak biz de destek olmak üzere basın açıklamasına katıldık. Dört gündür gözaltında olan 4 ESP’li savcılık ifadelerinin ardından bugün adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kadıköy’den Komünistler