AHDP Ataşehir 3. Olağan Kongresi’ne katıldık.  Etkinlik slayt gösterisiyle başladı. Açılış konuşması yapıldıktan sonra söz alan konuşmacılar,  HDP’ye yapılan tüm saldırıların aslında hak hukuk adalet istenildiği için gerçekleştiğini, bu saldırıların odağında da HDP’nin bulunduğunu söylediler.  Biz barışın, insanın ve insanlığın partisiyiz.  Ve bunun için bedeller ödedik ve ödemeye de devam edeceğiz. HDP barış içinde, demokratik ulus ve demokratik cumhuriyet ilkeleriyle kurulu bir toplumsal yaşamın mümkün olduğuna inanıyor.

Amerika’nın Suriye coğrafyasından askeri birliklerini çekmesiyle birlikte Rojava’da bir işgal planları yapanların ağızlarının yeniden sulanmasına sebep oluyor, Işid’e direnerek kendi topraklarında hayat kuran kobane halkının varlığı buradakileri rahatsız ediyor diyen konuşmacı ardından; barış içinde yaşamayı sağlayacak siyasetlere dönmek gerektiğini, 31 Mart yerel seçimlerine giderken toplumu kutuplaştırıldığını, ekonomik krizi göz önünden kaçırarak üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi.  Toplumsal sorunları çözecek son barışcıl yöntemlerle gerçekleşme ihtimali olan bu seçimde HDP kurmaya çalıştığın bu oyunu bozmaya hazırdır. 31 Martta doğuda kayyum atadığın belediyeleri geri alacak, batıda da seni yenecektir , AKP-MHP faşist muhalefetine Mersin Adana gibi illerin gitmemesi için çaba gösterecek batıda da adaylarımızla bunun için olacağız. Bizler mahallelerimizi örgütleyen demokrasi için çalışan HDP’lileriz diyerek konuşmalar son buldu.

Konuşmaların ardından kurum ve derneklerin gönderdiği mesajları okundu.

KöZ’ün arkadasında duran komünistler olarak kongreye şöyle bir mesaj ilettik;

HDP Ataşehir ilçe örgütü olarak düzenlemiş olduğunuz 3. Olağan kongrenizi KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak selamlıyoruz. Her geçen gün zayıflayan, zayıfladıkça MHP ve BBP gibi partilere muhtaç hale gelen Erdoğan ve AKP var karşımızda. Zayıfladığı için yönetemeyen ve rejim krizi içinde cebelleşen Erdoğan ve AKP kendisine karşı olan tüm muhalif kesimleri baskı ve zorbalık yoluyla sindirmeye ve etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır. Saldırıların odağında elbette HDP bulunmaktadır. Çünkü HDP Erdoğan’ı koltuğundan edecek bir mücadele hattını örebilecek olan sol hareketin merkezinde bulunmaktadır. Erdoğan ve AKP’ye korktuklarını başına getirmek bugünün en acil görevidir. Bunun için de düzen içi ittifaklara bel bağlamak değil en geniş sol blokla bu hattı örmek gerekir. Yerel seçimlere de bu blokun ortak adaylarıyla katılmak gerekir. Ancak böylesi bir sokak ve seçim hareketi örgütlenebilirse Demirtaş’ı , Leyla Güven’i, Gülten Kışanak’ı ve tüm siyasi tutsakları demir parmaklıkların arkasından çıkarabiliriz.

 Bu kongrenin de böylesi bir mücadele hattının örülmesine hizmet etmesini temenni ediyor , böyle bir mücadelede KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak HDP ile omuz omuza olacağımızı bildiriyoruz. Tekrardan kongrenizi selamlıyor, başarılar diliyoruz.

 1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler