“23 Haziran’da Sandığa Gitmeyelim, Cumhur İttifakı’nın Nefes Almasına İzin Vermeyelim” başlıklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Güldes Önkoyun seçim bildirileri ve “Ne Cumhur Ne Millet 23 Haziran’da Boykot” başlıklı YDİ Çağrı ve KöZ imzalı deklarasyon metnini dağıtmak üzere Bakırköy’de kurumları ziyaret ettik. Kurumların kimileri kapalıydı. Doğrusu açık bulduğumuz kurumlarla da dişe dokunur bir şey konuştuğumuzu söyleyemeyiz. Sadece TKP ilçe bürosunda seçimler konusunda görüşlerimizi anlatabildiğimiz bir ortam vardı.

TKP’deki arkadaşlar seçimin gasp edildiğini, haksızlığın İmamoğlu’na değil halkın iradesine yapıldığını bu yüzden adaylarını çekerek boykot tutumu aldıklarını, ancak net bir tutum için süreci gözlemlediklerini söylediler.

Gezi isyanının proleter bir nitelik taşıyamadığını, devrimci bir özü bulunmadığını belirttiler. İşçi sınıfı içerisinde örgütlenmek gerektiğini söylediler.

Biz de adaylığını İmamoğlu lehine çekmeyen ve boykot tutumu alan Güldes Önkoyun’un bu tutumuna sahip çıktığımızı ve YDİ Çağrı ile ortak bir boykot çalışması yaptığımızı anlattık. Zaten burjuvazinin meşru olmayan tüm seçimlerinden farklı olarak bu seçimin Erdoğan’ın tertibi olduğuna, İmamoğlu lehine seçim çalışmalarına katılan solun Erdoğan’ın tertibi olan bu seçime meşruiyet kazandırdığını söyledik.

Gezi isyanının sınıf niteliği ne olursa olsun ona önderlik etmekte basiretsiz olan solun kendi durumunu örtbas etmek için bu ayaklanmaya ideolojik bahaneler uydurmasının yanlış olduğunu söyledik. Şubat Devrimi’nin kadınlar gününü kutlamak için meydanlara inen kadınların ve bugün 8 Martlardaki olanın aksine “kadın kadına eylem” tuzağına düşmeden erkekleri de yanlarına çağırarak gerçekleştirdiklerini belirttik. Lenin’in “Devrim yapılmaz, örgütlenir” sözünü anımsatarak Gezi Ayaklanması’nda da devrimin örgütlenebileceğini yine Lenin’in Fransa’daki Dreyfus Skandalından Fransız devrimcilerinin Fransa devrimi için yararlanabileceğine dem vurmasını hatırlattık.

Ekonomik krize değinen arkadaşlara esas olarak rejim krizinden bahsetmek gerektiğini, çünkü kapitalizmin mayasında her zaman ekonomik krizlerin olmasına rağmen rejim krizinin bugün Türkiye’de devrimi güncel duruma getirdiğini anlattık.

Yenibosna’dan Komünistler