Devrim için devrimci parti, parti için komünistlerin birliği diyenler olarak hepinizi selamlıyoruz. Birlikte örgütlediğimiz mitinge hoşgeldiniz!

Sevgili Arkadaşlar,

24 Haziran seçimlerinde iki taraf var: Bir tarafta iki sağcı ittifak, diğer tarafta tek sol seçenek olarak HDP duruyor.

Bildiğiniz üzere  KöZ Şubat ayından beri Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı çerçevesinde HDP’nin merkezinde olduğu bir sol blok önerisinde bulundu.

Bu öneri kabul görmedi. Seçimlerde sol programı ve mücadele hattı tüm bileşenleri tarafından hazırlanmış ortak bir blok olarak emekçilerin karşısına çıkamadı.

Bu adımı atamadık arkadaşlar. Bu hedef karşımızda tamamlanmamış bir görev olarak duruyor. Ama arkadaşlar bir sol blok kuramamış olsak da HDP en azından şöyle bir adım attı, bunun hakkını da teslim etmemiz gerekiyor: Seçimlerde Türkiye solunun belli başlı akımlarından HDP’li olmayan adayları kendi listesinde aday olarak gösterdi: Erkan Baş, Oya Ersoy, Ahmet Şık, Veli Saçılık…

11 kurum imzalı destek deklarasyonu da başka bir örnek. Böylelikle solun geniş kesimlerinin ‘ayrı dur birlikte vur’ şiarıyla hareket etmesinin yolu döşendi.

24 Haziran’dan sonra bu ilk adımı daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Arkadaşlar, artık herkes HDP’nin güçlü bir şekilde Meclise girmesinin, Meclisi sarayın elinden kurtaracağını görüyor. Aritmetik hesap açık. Ancak HDP sadece aritmetik bir hesap değil arkadaşlar. ‘Ben sahici bir muhalefet yapacağım’, Diğer kokuşmuş düzen ittifaklarından farklı olarak HDP’nin iddiası bu. 7 Haziran’dan bugüne yaşananlar bu iddianın yarattığı korkudan kaynaklanmıyor mu arkadaşlar?

İki yıldır OHAL niye var? Ülke niye KHK’larla yönetiliyor? Dokunulmazlıkları tüm düzen partilerinin genel başkanları oybirliği ile niye kaldırdı? HDP temsil ettiği muhalefet iddiası yüzünden. Düzen ittifakları HDP’nin bağımsız muhalefet iddiasından korkuyor arkadaşlar. Korktukları için hükümet olanı tutukluyor muhalefet olanı ‘sesini kesi, beni destekle, peşime takıl’ diyor.

İşte arkadaşlar, bizim görevimiz onların korktuklarını başlarına getirmek. Bir ayağı Meclis’in içinde bir ayağı sokakta olan Meclis kürsüsünü emekçileri seferber etmek için kullanmak. Bunun için de 25 Haziran günü seçim öncesinde yapamadığımızı yapmalı, kendi grupçu hesaplarımızı bir yana bırakmalıyız. Ayrı dursak da birlikte vurmalıyız. Meclis’te ve sokaktaki tüm güçlerin bir eylem birliği olan sol bloğu kurmalıyız.

Düzen güçleri HDP’nin muhalefet iddiasından korkuyor arkadaşlar. Biz hem onların korkusunu, hem de HDP’nin iddiasını ciddiye alıyoruz. Siz de alın arkadaşlar. Kendine solcuyum diyen herkesi de bu iddiayı ciddiye almaya çağırıyoruz  Bağımsızlık iddiasını yerine getiremeyenleri, düzen partilerinden herhangi birine destek sunanları da muhakkak eleştirin. Biz de öyle yapacağız.

Seçimlerde HDP’yi destekleyerek bir sol bloğun oluşmasının ilk adımını atıyoruz. 8 Temmuz’daki seçimlere ilişkin Demirtaş’ın dışındaki tüm adayları karşımıza alacağımızı, hiçbirine tek bir oy vermeyeceğimizi peşinen ilan ederek attığımız adımın gerisini getirelim. CHP’ye yedeklenmeyen sahici bir muhalefet hareketini örelim.

Yolumuz açık olsun arkadaşlar.

Düzen Partilerine Tek Bir Oy Bile Yok!

Bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a!