Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon Fabrikası’ndaki grev ikinci haftasını doldurdu. Sendikalarının tanınması, iş yerindeki sosyal hakların sağlanması, ücretlerinin artırılması talepleriyle fabrikadaki üretimi tamamen durdurarak greve çıkan Baldur metal işçileri talepleri yerine getirilene dek grevleri sürdürme kararlılıklarını öne çıkarmaktalar.

KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak bu grevi ziyaret ettik. Ziyaretimizde Baldur işçileri tarafından alkışlarla karşılandık. Sendika temsilcisi ve çalışan işçi arkadaşlar greve gelinen süreci ve son durumu anlattılar, haklarını alana dek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Biz de bu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Bir diğer yandan işçilerin ekonomik ve sosyal haklarını alabilmelerinin yolunun birleşik ve eylemli bir mücadeleden geçtiğini bunun için de ezilen sınıfın diğer kesimlerinin taleplerinin de birlikte yükseltilmesi gerektiğini öne çıkardık. Bugün Baldur işçilerinin mücadelesinin zaferinin de Kürtlerin demokratik haklarını savunmaktan, Kürdistan’daki kayyumlara karşı durmaktan, ucuz emek gücü olarak kullanılan Suriyeli göçmenlere vatandaşlık hakkını savunmaktan geçtiğini vurguladık. Tüm işçi ve emekçilerin bu çerçevede bir mücadele hattını hükümete karşı yükseltmesi gerektiğini, aksi taktirde bırakalım yeni kazanımlar elde etmeyi, var olan kimi haklarımızı dahi bir bir elimizden alacaklarını söyledik.

Grevdeki işçi arkadaşlara gazetemizin, “Devrimci Durum Var, Devrimci Parti Yok” manşetli aralık sayısını ve “Daha Güçlü Bir Emekçi Hareketi İçin Birleşik ve Eylemli Mücadeleye” başlıklı özel sayımızı dağıttık.

Hep birlikte attığımız “Baldur İşçisi Yalnız Değildir” sloganıyla ziyaretimizi sonlandırıp oradan ayrıldık.

Hükümete Karşı Eylemli Mücadelede Birleşelim!

İstanbul’dan Komünistler