Üniversitelerden komünistler olarak, Boğaziçi Direnişi’nin yıldönümü 4 Ocak’ta Kadıköy’de düzenlenecek olan eylem için afişleme ve bildiri dağıtımı çalışması gerçekleştirdik. “4 Ocak Boğaziçi Direnişi’nin Yıldönümünde Boğaziçililerle Beraber Kadıköy’deyiz!” içerikli afişlerimizi Boğaziçi Üniversitesi Kuzey ve Güney Kampüs’ün muhtelif yerlerine astık. “Ne Söylemiştik?” ve “Ne Yaşanıyor?” diye iki başlığa ayırdığımız afişimizin içeriğinde yer alan ve KöZ Gazetesi 2021 Şubat Boğaziçi Özel Sayısı’ndan da vurguladığımız alıntılar ve tespitler şunlardı:

Ne Söylemiştik?

‘Boğaziçililerin alkışa değil Cumhur İttifakı’na karşı kitlesel bir seferberliğe ihtiyacı var. Bugün yapılması gereken Boğaziçililerin sürdürdüğü mücadeleyi hedef tahtasına Cumhur İttifakı’nı koyarak büyütmektir. Mücadeleyi büyütmenin koşulu ise herkesin kendi kabuğuna çekilip, kendi mücadele alanında kısmi ve yerel taleplerin peşinden koşmasından değil, tüm bu mücadeleleri hükümete karşı kitlesel eylemlerde buluşturmasından geçer. Bu doğrultuda atılması gereken ilk adım elbette Amerikancı muhalefetin ve onun 2023 seçimlerini beklemeye şartlanmış çizgisinden kurtulmak olacaktır.’  – KöZ Gazetesi, 2021 Şubat Boğaziçi Özel Sayısı

Ne Yaşanıyor?

Bugün Boğaziçi Direnişi süreci gösteriyor ki kay

yım siyaseti ne sadece Boğaziçi’nin sorunu ne de Boğaziçi’ndeki sorun Türkiye’nin en önemli sorunu. Zira bugüne bakıldığında açıkça görülmektedir ki zindanlarda siyasi tutsaklar can vermekte, Boğaziçi Üniversitesi’nden Berk eve Perit uydurma gerekçelerle aylardır hapislerde tutulmakta, HDP belediyelerini işgal eden kayyımlar koltuklarında oturmaya devam etmektedirler. En küçük talebin bile demokrasi sorunu olduğu ve toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdiği bir yerde bugün yapılması gereken bağımsız bir emekçi hareketi yaratmaktır. Bunun da ön koşullarından biri iç savaşın hedefi haline gelmiş HDP’nin kimliğini ve ağırlığını öne çıkaran bir ittifakla seçime katılmaktır. Millet İttifakı, bileşenleri gereği burada sayılan demokratik sorunlara ne çözüm bulabilir ne de bulmaya niyetlidir. Bu farkındalıkla KöZ, 4 Ocak’ta tüm bu sorunların çözümü için mücadele edenlerle buluşuyor.”

Bunun yanında, “Berke’ye, Perit’e ve Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük İçin; Sadece Boğaziçi’nde Değil, Tüm Kayyımlara Karşı Her Yerde Birleşik Mücadele İçin; Demokratik Anayasayı Yaratacak Bir Kurucu Meclis İçin; Sol Güçlerle HDP Çatısında Seçimlerde Bağımsız Tutum!” şiarlarını içeren bildirilerimizi, hem Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te hem de Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi çalışma salonunda dağıttık.

Çalışmamızı gerçekleştirdikten yaklaşık bir buçuk saat sonra afişlerimizin, asılan diğer tüm siyasi afişler gibi yırtılıp yok edildiğini fark ettik. Fakat bizler, bulunduğumuz her yerde bu şiarlarımızı yükselteceğiz.

Cumhur İttifakı’na Karşı Emekçilerin Kitlesel Seferberliğini Örelim!

 Üniversitelerden Komünistler