HDP’nin bulunduğumuz yerelde Ahmet Şık’ın Alevi Kültür Derneğini ziyaretinden başka herhangi bir seçim çalışması veyahut toplantı vs. hiçbir etkinliği yoktu. O etkinlik de kimsenin haberi olmadan sessiz sedasız yapıldı.

HDP bulunduğumuz alanda bir bürosu vardı ancak CHP’li belediyenin tahliye kararı ile kapatılmıştı. Buna karşı direnç HDP tarafından herhangi bir direnç gösterilmemişti. Bu nedenle HDP’nin seçim çalışması sadece facebook üzerinden paylaşımlarla sınırlı kaldı. HDP’ye bu çalışmasına rağmen 7 Haziran’da bulunduğumuz alanda HDP’nin aldığı oy 1691, 1 Kasım’da 1264  iken 24 Haziran 2550’ye çıkmıştır.  Yani kısaca kitle hareketini kösteklediği halde seçim zaferi kazandığı apaçıktır.

Biz de seçim sürecinde çevremizdekilere özel sayılarımızı dağıttık ve seçimlere dair görüşlerimizi anlattık. Bizim Demirtaş’sız bir ikinci turda seçimleri boykot tutumu alacağımızı, HDP’nin mecliste milletvekili sayısını arttırmasının  7 Haziran sonrasından çok daha büyük bir siyasi krizin zeminini döşeyeceğini ve bunun da kitle seferberliğinin önünü açacağını anlattık.

Bursa’dan Köz Okurları