Bursa ‘ da seçime 4 gün kala  “Seçimlere Giderken Solun Önündeki Tarihsel Fırsatlar” başlıklı bir panel gerçekleştirdik. Panelin konuşmacıları Köz ve  Teori ve Politika Dergisi  idi.Panele katılım 11-12 kişi ile sınırlı kaldıysa da katılanlar açısından verimli geçti.

KöZ adına konuşmaya başlayan yoldaş; “Erken seçim kararı bir danışıklı dövüş değil  Bahçeli’nin Erdoğan’a karşı bir erken seçim hamlesidir ve Erdoğan’ın yanıtı ise bu seçimi daha da erkene alarak muhalefeti sıkıştırma amaçlı baskın seçime dönüştürmesidir. Yani insiyatif aslında Bahçeli’deydi. Aynı zamanda Cumhur İttifakının çatırdadığının da bir göstergesiydi” dedi.

Yoldaş; başkanlık sisteminin geldiğine inananların ve parlamenterist gözbağlarına sahip olanların solun karşısında duran imkanları göremeyeceklerini, Erdoğan’ın seçimle devrilebileceğini düşünerek Erdoğan’ın karşısına %50+1 oyu alabilecek bir adayın çıkarılmasını savunduklarını söyledi. Bu nedenle  önümüzde duran seçimlerde bir ikinci tur, yani Cumhurbaşkanlığı seçimleri olasılığı vardır. Köz’ün bu durumda tutumu açık ve nettir . İkinci turda Demirtaş’sız bir seçimde tutumumuz kesinlikle boykottur, dedi.

Bizim HDP’yi desteklemekteki ve seçim çalışması yürütmemizdeki amacımızın halihazırda olan rejim krizini daha da derinleştirecek ve kitle seferberliğinin önünü açabilecek olması olduğunu öne çıkardı.

Bursa’dan KöZ Okurları