Taksim Dayanışması, Gezi Ayaklanması’nın sekizinci yıl dönümünde “Karanlık Gider, Gezi Kalır” şiarıyla ve acil demokrasi alt başlığıyla buluşma örgütlemek istedi. Komünistler olarak biz de eyleme katılmayı amaçladık. Makine Mühendisleri Odası çevresinde daha sıkı olmak üzere Taksim Meydanı ile Şişhane arasında İstiklal Caddesi ve tüm ara sokaklar polis bariyeri ve çevik kuvveti ablukası altındaydı.
Mühendis Odası önüne gelemeyen kitle İHD’de de yarım saat önce yapılan basın açıklamasında kümelendi. Taksim Dayanışması kısıtlı katılımla MMO önünde toparlanabilmişken sol-sosyalist kitle İHD’den MMO’ya geçmek istedi, polis ablukası izin vermedi. Bu şekilde hem İpek Sokak’ta bir toplam varken kalan kitle de çevik bariyeri önünde basın açıklaması yaptı.
HDP ve TİP milletvekillerinin de katıldığı ve ajitasyon konuşması yaptığı eylemde kitle “Karanlık Gider, Gezi Kalır; Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam; Gezi’de Düşene Dövüşene Bin Selam” gibi sloganlar atılırken; SYKP, Kaldıraç, BMG gibi yapılar da dövizleriyle geldiler. Biz de eyleme “Pisliğin Başı Belli – Seçimle Değil Devrimle Gidecek – Eksik olan Devrimci Parti” şiarlı dövizlerimizle katıldık. Bu pisliği devrim temizler sloganı atıldıktan sonra biz de “Seçimle Değil Devrimle Gidecek” sloganı attırsak da toplamdan karşılık gelmedi. Eylem basın açıklaması, ajitasyon ve biri süre slogan atılması sonrasında  iradi olarak bitirildi.
İstanbul’dan Komünistler