İzmir HDP binasına saldırı sonucu Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle birlikte birçok ilde olduğu gibi İstanbul’da da eylemler gerçekleşti. 18 Haziran günü sendikaların çağrısı ile “Faşizme Karşı Omuz Omuza” şiarıyla  düzenlenen eylemde birçok siyaset bayrak ve dövizleri ile yer aldı.

Süreyya Operası önünde yapılacak olan eyleme HDP Kadıköy ilçe binasından yürüyüşle gelinme çağrısı yapıldı. HDP binasına girmek üzere hareket etmiş olsak da girişler engellendiği için Süreyya Operası önüne geçtik. Burada bayrak ve dövizlerimizi açtık. HDP ilçe binasından çıkışlara izin verilmediği için basın açıklaması yapılmadı. Eylemi tertipleyenler tarafından HDP ilçe binasından gelişler sağlandığı takdirde basın açıklaması yapılacağı söylendi. Bunun üzerine sık sık sloganlar atılarak alkışlarla bekleyiş sürdürüldü.

Komünistler olarak eyleme “HDP’yi Kapattırmayacağız; Deniz’in Katili Belli Seçimle Değil Devrimle Gidecek; HDP’ye Saldırıları Kitlesel Eylemlerle Püskürtelim” yazılı dövizlerle katıldık.

Bizim dışımızda döviz taşıyanlar şu içerikleri dövizlerine yansıtmıştı: Kaldıraç “Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği”, SEP “HDP Yalnız Değildir”, DAF “Faşizme Geçit Yok”, Halkevleri “Faşizme Karşı Omuz Omuza!”.

Eylem sırasında sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza; Yaşasın Halkların Kardeşliği; Jin Jîyan Azadî, Katillerden Hesabı Emekçiler Soracak” gibi sloganlar atıldı. Berkin Elvan davası olmasından kaynaklı “Berkin Elvan Ölümsüzdür, Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

Bu sloganların dışında biz de “Seçimle Değil, Devrimle Gidecek; Katil Belli, Seçimle Değil Devrimle Gidecek; Haziranın Yolundan HDP’yi Kapattırma; Ne Cumhur Ne Millet Tek Yol Devrim” sloganlarını sık sık attık. Sloganlarımız ilgi gördü ve birçok kişi eşlik etti. Eylem bitirildikten sonra da “Kürtlere Özgürlük Ortadoğuya Barış” diyerek alandan ayrıldık.

Eyleme katılan kesimler öfkeli olduğundan oldukça canlı bir eylem gerçekleşti. Komünistler olarak HDP’ye dava açılmasından bu yana her eyleme HDP’nin kapatılmasını gündem ederek katıldık. Newroz’da “HDP Kitlesel Eylemlerle Savunulabilir” içeriğini bir tek biz taşıdık. 1 Mayıs öncesi platformlarda, 1 Mayıs’ta,  Gezi’de, 15-16 Haziran eylemlerinde HDP’nin kapatılmasını gündem ederek katıldık. Sola da böyle katılmayı önerdik ve ancak bu yolla HDP’nin kapatılmasını ve HDP’ye dönük saldırıları engelleyebileceğimizi söyledik.

Bugün İzmir’deki saldırı HDP’yi parlamentarist hesaplarla değil ancak kitlesel eylemlerle savunabileceğimizi göstermiştir. Cumhur İttifakı’nı seçimle değil devrimle götürmek isteyenler ancak bu çizgiyi savunabilirler.

Deniz’in Katili Belli; Seçimle Değil Devrimle Gidecek

İstanbul’dan Komünistler