İzmir 1 Mayıs’ını gözlemlemek ve yoldaşlara destek vermek için İzmir’de 1 Mayıs’a katıldık. 1 Mayıs’ta seçimleri gündem etmek, seçimlerle ilgili önerilerimizi 1 Mayıs’a katılanlara yaygın bir şekilde anlatmak ve aktarmak için de yanımızda “Ana muhalefet rolünü üstlenmek için HDP’yle sınırlı olmayan Sol Blok Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş” başlıklı özel sayımızı götürdük.

1 Mayıs sabahı dernekte kahvaltı yaptıktan sonra dernek önünde pankart açarak toplanma alanına doğru sloganlarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önüne yürüdük.  Basmane’den Konak’a yürüyerek gelen Deri Kundura Tekstil İşçileri Yardımlaşma Derneği ile buluştuktan sonra Özgür Yaşam Eğitim ve Dayanışma derneği de pankart açarak KöZ kortejinin arkasında yer aldı. Deri işçileri “İşçiler Birleşin Ucuz İşçiliğe Son Verin” pankartı açarken Özgür Yaşam ise “ Ezilenler için Eğitim, Eğitim için Dayanışma” pankartını açtı. KöZ olarak ise “Ekim Devrimi’nin Dersleri Güncel” üst manşeti ile “Rejim Krizine Devrim Son Verecek” yazılı pankart açıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak Konak Sahil’de beklerken de, Cumhuriyet Meydanı’nda beklerken de Gündoğdu Meydanı’nda 1 Mayıs alanında da yaygın özel sayı dağıtımı yaptık. Hatta kimi insanlar özellikle HDP kortejinden  özel sayımızı tutarak bir döviz gibi kullandılar. Biliyoruz ki solun aday sorunu yoktu ve sol kesimde ön seçim yapsak Demirtaş’ın çıkacağı kesindi. HDP ve HDP’nin açıklama yapmasını bekleyen soldan önce önerimizi de İzmir 1 Mayıs’ına taşımış olup kitlelerden olumlu bir tepki de aldık.

Yürüyüş sırasında “Emekçiler değil saraydaki korkuyor; Ezilenler vuracak barajlar yıkılacak; Emekçiler vuracak, saraylar yıkılacak; Sur,Cizre,Nusaybin baş eğmedi direndi; AKP/Erdoğan gidecek başka yolu yok; 1 Mayıs’ta, Gezi’de düşenler kavgamızda yaşıyor; Halkın adayı, Demirtaş’a özgürlük; Seni başkan yaptırmayacağız; Tek yol devrim; Yaşasın 1 Mayıs-Bıji Yek Gulan; Nerden geliyoruz – Kondulardan, Ne istiyoruz – Özgürlük, Vermeyecekler – Alacağız Özgürlük Savaşan İşçilerle Gelecek “ gibi sloganlar sloganlarla ilintili ajitasyonlarla beraber atıldı. Polis helikopterinin genel kitleye tacizine, Demirtaş yazılı dövizlerimizin alınmasına rağmen 1 Mayıs’ı kutlamış olduk. Yanımızda getirdiğimiz özel sayıların hepsini tüketmiş olduk.

İstanbul’dan KöZ Okurları