10 Ekim’de Ankara’da yitirdiklerimizi anmak için İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonunun çağrısı ile yapılan eyleme KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak katıldık. Basın açıklaması yapılacak Beşiktaş İskelesi’ne Kadıköy’ün ara sokaklarından yürüyüşle katılmaya çalışan kitleye polisin sık sık tacizi ve engelleme girişimi oldu. Yer yer arbedenin yaşanmasının ardından polis barikatı aşılarak iskeleye varıldı. Alana varıldıktan sonra eylem saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşmalar gerçekleştirildi. İlk konuşmayı 10 Ekim Dayanışma Derneği adına Faik Deli yaptı. Ardından HDP Milletvekili Sezai Temelli konuştu.

Alanda sık sık şu sloganlar atıldı: “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek; 10 Ekim’i Unutma Unutturma; Onlara Sözümüz Barış Olacak; Faşizme Karşı Omuz Omuza; Biji Biratiya Gelan; Katil IŞİD İşbirlikçi AKP; Yaşasın Devrimci Dayanışma; Faşizme Ölüm Tek Yol Devrim; Katillerden Hesabı Devrimciler Soracak; Katil Devlet Hesap Verecek; AKP Savaş Halklar Barış İstiyor”. Biz ise komünistler olarak “Katliamların, Tutuklamaların Hesabını Sokakta Soracağız” şiarını vurguladık ve alana bu içerikteki dövizlerimizle katıldık.

Saldırıya uğrayan ESP’ye sahip çıkmak gerektiğini, 6-7 Ekim ayaklanmasını suç olarak göstermek için HDP’ye saldıranların karşısında HDP’yi savunmak için sandıkta değil sokakta mücadele yürütmek gerektiğini vurgulayarak alanda yer aldık. KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak bizim dışımızda alanda bu içerikte bir slogan veya dövize rastlamadık. 10 Ekim’in de Suruç’un da hesabını sormak için bugün saldırılarına
devam eden iktidara karşı eylemli bir mücadele yürütmek gerektiğini savunanlara sahip çıkmak, böyle bir mücadeleyi yürütmek gerekir. 10 Ekim anması atılan sloganların ardından sonlandırıldı.

10 Ekim’in Hesabını Sormak İçin Tek Yol Devrim!

Siyasi Tutsaklara Özgürlük!

İstanbul’dan Komünistler