En küçük demokratik hakkın bile alınabilmesinin devrim sorunu olduğu son kayyumlarla bir kez daha kendini gösterdi. Emekçilere yönelik saldırıların ardı arkası kesilmezken, Kürtler tabiî ki de bunun dışında tutulamazdı ve daha alasını hak etmekteydiler. Seçimler öncesi başlayan pençe harekatı, sol hareket tarafından, millet ittifakıyla olan açık yada kapalı ittifakı bozulmasın diye sessizce geçiştirilmişti. Demokrasi umudu kimi belediyelerin Erdoğan’ın elinden alınıp Millet İttifakı’na verilmesiyle büyüyecek, AKP sıkıştırılacak ve ezilenlere yönelik saldırılarını dizginlemek zorunda kalacaktı. Bu süreç millet ittifakı çeperinde ilerletilecek ve genel seçimlerde AKP’ye son darbe vurulacaktı. İşte Türkiye solunun Amerikancı muhalefet üzerinden kurduğu hayalleri bu kabataslak ifadelerle özetleyebiliriz. Bu hayaller yüzünden sol hareket hem kendisini hem de ezilenleri gerici bir burjuva ittifakı olan millet ittifakına yedeklemiş oldu.

Seçim süreci boyunca ağzına kayyumları dahi alamayan, açlık grevlerine dair en ufak bir şey söyleyemeyen, aksine pençe harekatına onay verenlere sadece oy vermekle kalmadılar, onlar lehine açıktan seçim çalışması yürüttüler. Emekçilerin bağımsız eylemlilik hattını öremeyen Türkiye solu seçimlerin hemen ardından Amed, Van ve Mardin’de kayyumlarla karşılaştı. Kendi anayasasını dahi tanımayan bir iktidara karşı bu düzenin yasalarıyla hukuk çerçevesinde, düzen partilerinin gerici ittifaklarına yedeklenerek mücadele edilebileceğini düşünenler bir kez daha reformizmin ve parlamentarizmin bataklığının yüzünü acı şekilde göstermiş oldular.

Böylesi bir tablo içerisinde komünistler hem seçim sürecinde hem de sonrasında, düzen partilerine yedeklenmemek gerektiğini, tek yolun devrim olduğu şiarını her alanda yükselttiler. Kayyumlara karşı yapılan eylemlere bil fiil katılarak, kayyumların ancak sokak mücadelesiyle püskürtülebileceğini öne çıkarmaya çalıştılar.

1 Mayıs Mahallesi’nde de kayyumlara karşı duvar yazılamaları yaparak 1 Mayıs Mahallesi emekçilerini kayyumlara karşı mücadeleye çağırdılar.

Kayyumlara Karşı Tek Yol Devrim!

1 Mayıs Mahallesi’nden Komünistler