Okmeydanı Demokrasi Platformu’nun 18 Mayıs günü Okmeydanı halkı olarak “İşgalci İsrail Filistin’den Defol” şiarıyla örgütlediği eyleme, Komün dergisi bileşenlerinin çağrısıyla haberdar olduk ve toplantısına katıldık.
Sibel Yalçın Parkı’nın etrafında toplanıldı. FHKC ve Filistin bayrakları açılarak Dikilitaş parkına ajitasyonlar ve sloganlar eşliğinde yürünüldü. Toplanma alanı olan Dikilitaş Parkı’nın etrafına polis etten duvar örmüştü. Park’tan yürüyüşe engel olundu, basın açıklaması parkta okundu. Eylemde “İşgalci İsrail Filistin’den Defol; Diren Filistin Okmeydanı seninle; Katil İsrail Filistin’den Defol” sloganları atıldı. Eyleme KöZ’ün arkasında duran komünistler dışında Komün, SMF, Halkevi, SODAP, TİP, Sol Parti ve başka çevreler katıldı.
Yapılan ajitasyonlarda Okmeydanı halkı Kürt halkına nasıl sahip çıktıysa Filistin halkının da yanında olduğu mesajı verildi. Genel olarak İsrail’in işgalci olduğuna vurgu yapıldu. Aynı zamanda bu yürüyüşün çalışılmasının engellendiği ve bunun İsrail’e destek anlamına geldiği ifade edildi.
Bağımsız Birleşik Laik Filistin
İstanbul’dan Komünistler