Çünkü Cumhur İttifakı’ndan Kurtulmak Gerektiğini Biliyoruz. Cumhur İttifakı’ndan kurtulmadan emekçilerin, ezilenlerin en basit sorununun bile çözülemeyeceğinin farkındayız.

Çünkü Saf Değiliz. Parlamenter hayallerimiz yok. Karşımızda İstanbul belediyesini vermemek için seçimleri tekrar ettirenler, Kürdistan’da kayyımlarla saldıranlar, Demirtaş’ı rehin tutanlar var. Kendi hukuklarını hiçe sayanlar, devlet mekanizmalarını çiğneyerek, iktidarlarını merkezileştirmek isteyenler için seçimler ancak onlar kazandıkları sürece vardır.

Çünkü Amerikancı Muhalefetin Parçası Değiliz. Geniş bir seçim ittifakıyla yüzde elli artı biri bularak Cumhur İttifakı’ndan kurtulma stratejisi aslında Amerika’nın ve onun Türkiye’deki uzantılarının dayattığı bir sınıf uzlaşması stratejisidir. Seçimleri beklemek mücadelenin merkezine Millet İttifakı’nı yerleştirmek demektir.

Çünkü Tescilli Faşistlerle, Kapitalist Müteahhitlerle Demokrasi Mücadelesi Verilmez. Millet İttifakı’nın demokrasi cephesinde faşist Meral Akşenerler, Mansur Yavaşlar, Sivas Katliamı’nı “üzücü bir hadise” olarak gören Saadet Partisi var. İmamoğlu ise sadece deprem zamanı kayak tatili yapan bir patron değil. Sadece sendika genel kurullarında sosyalistlere akıl hocalığı yapmıyor. Aynı zamanda faşistlerin dostu olduğunu bize her fırsatta hatırlatıyor.

Çünkü Emekçilerin Gücü Eylemli Mücadeleden Gelir. Cumhur İttifakı’ndan seçimler yoluyla kurtulmak isteyenlerse her türlü mücadeleyi 2023 sonrasına erteliyorlar. Onların yapabilecekleri en devrimci eylem, bir erken seçim çağrısında bulunmak. Dahası seçimlerde Millet İttifakı’nın peşine takılanlar her türlü hükümet karşıtı militan eylemi reddediyorlar. Bahaneleri hep aynı: “Aman Erdoğan’ın provokasyon girişimlerine kapılmayalım. Erdoğan’a malzeme vermeyelim!” Bugün seçimleri beklemek, hükümet karşısında ölü taklidi yapmak anlamına gelir.

Çünkü Kürtlerin Sesini Yükseltmeliyiz. Kürtlerin zincirleri yerinde dururken Türkiye’de kimse özgürleşemez. Oysa Erdoğan’dan seçimler yoluyla kurtulmak isteyenler Kürdün zincirinden, horlanmasından söz edemezler. Onlar Kürdü yok saymak zorunda. Faşistlerin, karşı devrimcilerin seçim ittifakının sürekliliği Kürtlerin görünmez olmasına bağlı.

Çünkü Suriye’deki Şovenist Politikalara Karşı Durmak Gerekir. İki işgalci ulus devlet boyunduruk altında bir ezilen ulusun toprakları üzerinde tepişiyor. Erdoğan’ı seçimle alt etmek isteyenlerse seçimleri kazanmak için söze “Mehmetçiğin ayağına taş değmesin” diye başlamak zorunda.

Çünkü Suriyeli Göçmenler Düşmanımız Değil, Sınıf Kardeşimiz. Türkiyeli emekçilerin kurtuluşu her boydan göçmen işçiyle ortak bir mücadeleyi örmekten geçiyor. Oysa Suriyeli düşmanlığı emekçilerin en geri kesimlerine ve en geri hislerine hitap ettiği için oy getiriyor. Bu yüzden de Suriyelilere yönelik nefret Amerikancı muhalefetin seçim stratejisinin temel unsurlarından biri. Millet İttifakı’nın kuyruğundakiler Suriyeli göçmenlere karşı düşmanca politikaların parçası olmak yahut bu politikaları sineye çekmek zorunda.

Çünkü Demokratik Bir Anayasa Ekmek Kadar Su Kadar İhtiyaç. Erdoğan sorunu aslında bir rejim sorunu. Tayyip Erdoğan 12 Eylül Rejimi krizde olduğu için ayakta. 12 Eylül rejimi yeni bir rejimle değişmediği sürece onu ayakta tutan Cumhur İttifakı’ndan kurtulmak mümkün değil. Oysa seçimlere bel bağlayanların gündeminde yeni ve demokratik bir rejim yok. Onlar 12 Eylül Anayasası’nın 2017 yahut 2007 öncesindeki haline dönmeyi öneriyorlar.

Çünkü Yeni Bir Anayasa İçin Kurucu Meclis Gerekli Şart. Kurucu meclisler eski rejimin yasalarına uygun seçimlerle oluşturulamaz. Kurucu meclisi kurmak için eski rejimin yasalarını yok saymak gerekir. Karşı devrimciler kurucu meclislerini darbeyle oluştururlar. Emekçiler ve ezilenler ise kendi kurucu meclislerini ancak hükümetleri de süpüren bir eylem dalgasının, bir kitlesel seferberliğin sonunda kurabilirler.

Kurtuluş Emekçilerin Cumhur İttifakı’na Karşı Bağımsız ve Kitlesel Seferberliğinden Geçiyor. Tüm hesaplarını 2023 seçimlerine göre yapanlar, hükümet karşıtlığını erken seçim çağrısı yapmaya indirgeyenler emekçilerin mücadelesinin önünü açamaz. Onlar doğrudan ya da dolaylı olarak Amerikancı muhalefetin bir eklentisi oldukları için bu mücadeleye ancak engel olurlar.