Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu’nun Şirinevler İş Bankası önünde 18 Temmuz saat 18.00’da düzenlemiş olduğu Suruç anmasına katıldık. Eylemde “Suruç Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız – Suruç için Adalet Herkes için Adalet” şiarlı ozalit açıldı. Eylemde “Suruç için adalet, herkes için adalet; Suruç katliamını unutma unutturma; Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek; Faşizme karşı omuz omuza; Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.

SURUÇ KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

20 Temmuz 2015 günü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi önündeki basın açıklaması esnasında 33 genç alçakça bir bombalı saldırı sonucu katledildi, 100’ün üstünde genç yaralandı. Aynı katliamda ilçemizin siyasal ve toplumsal mücadele aktivisti Uğur Özkan’da katledildi.

33 gencin IŞİD eliyle vahşice katledildiği Suruç Katliamı savaş ve çatışmanın yeniden başlatılmasının ilk hamlesiydi. Suruç Katliamı ile bir dönem kapandı, AKP iktidarı tarafından yeni bir dönem başlatıldı.

Bütün savaşlarda önce köprüleri yıkarlar, destek gelmesin, halk yalnız kalsın diye. Suruç’ta halkların dayanışma ve IŞİD barbarlığına karşı birlikte mücadele köprüsü yıkılmak istendi. 5 yıl önce, Kobanî’nin yeniden inşası için yola çıkan gençler bir köprü kurmayı hedefliyordu. Aralarında Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkes gençler vardı. Yıkılan bir kentin çocuklarına oyuncak ve fidan götürüyorlardı.

5 yıldır süren adalet arayışlarına rağmen, Suruç Katliamı’nın arkasındaki güçler açığa çıkartılmadı. Buna karşılık davanın takipçisi olan, adalet isteyen Suruç gazileri ve tanıkları sürekli gözaltı ve tutuklama saldırıları ile karşı karşıya kaldılar.

Suruç Katliamı’nın üzerinden 5 yıl geçti. 33 devrimci genci unutmuyoruz. Onların vahşice katledilmelerini organize eden, bir canlı bombanın elini kolunu sallayarak Suruç’ta gezmesini sağlayan güçleri açığa çıkarma mücadelemiz devam edecek.

Onların idealleri bizlerin mücadelesinde yaşayacak. Onların halklar arasında kurduğu köprüyü korumak ve geliştirmek bizim sözümüz. 33 düş yolcusunu saygı ve sevgi ile anıyoruz. 

BAHÇELİEVLER EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU”

Suruç İçin Adalet İçin Tek Yol Devrim!

Kadıköy’den Komünistler