İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyonu’nun seçim çalışmaları kapsamında planladığı söğütlüçeşme’deki bildiri dağıtımına katıldık. Gectiğimiz hafta başlayan ve herkesin kendi rengi ve kendi sözüyle katılabildiği dağıtımda biz de “Ana muhalefet rolünü üstlenmek için sol blok cumhurbaşkanı adayı Demirtaş” başlıklı özel sayımızla katıldık.

Yaklaşık bir buçuk saat süren dağıtımda metrobüs güzergahında sabah işe gidenlerle buluştuk. Dağıtım boyunca seçimlere dair görüşlerimizi özetleyen ajitasyon konuşmaları gerçekleştirdik. Bu konuşmalarda, Erdoğan’ın elinden meclisi alacağımızı, Erdoğan gitmeden en küçük demokratik haklarımızı dahi alamayacağımızı, seçimlerde tek sol seçeneğin HDP olduğunu, sağcı iki ittifaka da oy verilmemesi gerektiğini vurguladık. Hayır’ı 24 Haziran’da büyütelim, Gezi ayaklanmasının gücünü 24 Haziran’da meclise taşıyalım, AKP’den kurtulmak için HDP’yi daha güçlü meclise taşıyalım, AKP’nin krizini derinleştirmek için HDP’yi daha güçlü meclise sokalım, diyerek konuşmalarımızı sürdürdük.  Yaptığımız ajitasyon ilgi gördü ve özel sayımızı daha fazla insana ulaştırmamızı kolaylaştırdı.

Bizim dışımızda Halkevleri, HDP, Bir Adım Daha İnsiyatifi dağıtıma kendi önlükleri ile katıldılar. Bundan sonraki dağıtımlara katılmaya devam edeceğiz.

İstanbul’dan Komünistler