Deniz Poyraz’ın katledilmesinin ardından HDP il ve ilçeleri taziye için üç günlük bir program açıkladı. KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak biz de Tuzla HDP’yi ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında HDP vekillerinden Dilşat Canbaz, Parti Meclisi üyesi Cengiz Topbaşlı, TUHAYDER ve HDP il yöneticileri de ziyaret etmişlerdi.

HDP vekili Dilşat Canbaz bunun organize bir katliam saldırısı olduğunu ve birarada güçlü bir ses çıkarmak gerektiğini belirtti. HDP’nin dışında olan ama böyle günlerde HDP’yi yalnız bırakmayan dostlarının dayanışma ziyaretlerini çok önemsediğini belirtti.

KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak ziyarette şunları dile getirdik: “Uzun zamandan beri HDP’ye saldırılar vardı. Biz de bulunduğumuz her yerde ve neredeyse her eylemde HDP’ye yapılan saldırılara karşı “HDP’yi Kapattırmayacağız” şiarını öne çıkardık. Bu süreçte bu saldırılara karşı yan yana durmak gerekir. Hatta bunu büyük bir kampanya haline getirip saldırılara karşı kitlesel eylem ve etkinlikleri örgütleyebiliriz. Saldırılara karşı AKP’yi karşımıza alan bir hat örmeliyiz.”

Deniz’in Katilleri Belli, Seçimle Değil Devrimle Gidecek!

Tuzla’dan Komünistler