KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak Tuzla Aydınlı ve Konaşlı Mahallelerinde önceden   hazırladığımız 1 Mayıs gündemli pankartlarımızı astık. Kendisini işçi sınıfına önderlik etmeye aday veya önderlik ettiği konusunda iddiaları olan sol hareketlerin geçtiğimiz sene salgını bahane ederek Newroz’u ve 1 Mayıs’ı tatil etmelerinin özeleştirisini vermedikleri gibi bu sene de 1 Mayıs’ı ele alış biçimleriyle işçi sınıfına önderlik edebilecek çapta olmadıkları yine gün yüzün çıkmıştır.

1 Mayıs’ı Taksim’e indirgeyerek kadro eylemi siyaseti yapan yahut genel geçer devrim ve sosyalizm naraları atanlar, işçi sınıfına karşı yerine getirilmesi gereken  ödevlerden kaçan sol hareketlere karşın, 1 Mayıs’a doğru giderken, KöZ’ün arkasında duran koministler siyasi gerçekleri dün olduğu gibi bugün de bulunduğu her yerde, ulaşabildiği her alanda; 8 Mart’ta, Newroz’da, katıldığı muhtelif her eylemde, politik bir hatta tasfiyecilerin ve işçi sınıfının gündemine sokmak için çalıştı.

Tuzla’dan komünistler olarak bugünün merkezi siyasal sorunlarına işaret eden söylemlerimizi hazırladığımız pankartlarla öne çıkardık. 1 Mayıs’a doğru giderken hazırladığımız pankartları Aydınlı ve Konaşlı’da otobüs geçiş noktalarına ve işçilerin geçiş noktalarına astık.

Pankartlarımızda öne çıkardığımız vurgular; “HDP’yi Kapattırma Vekillerine Belediyelerine Sahip Çık, Rojava’nın Düşmanı Ezilenlerin de Düşmanıdır”

Tuzla’dan Komünistler