KöZ’ün arkasında duran komünistler olarak Tuzla, Aydınlı’da “Filistin’e Destek için TC Hükümetine Karşı Kitlesel Seferliği Yükseltelim” gündemli pankartımızı astık.

Ortadoğu’nun iki kilit sorunundan birisi Kürdistan, diğeri Filistin. Bu iki düğüme karşı bağımsız birleşik Kürdistan şiarının yanında Filistin için laik ve özgür Filistin şiarını yükseltiyoruz. Filistin’e destek eylemlerinden de görüldüğü üzere sadece İsrail’i kınamak ve ABD’ye Ortadoğu’dan defol demekle sınırlı yaklaşım Ortadoğu’nun bu sorununa karşı yetersiz kalır. Kürdistan’ın en büyük parçasını işgal eden TC devletine söz söylemeden destek olmaz. Bunun içinde bugün Cumhur İttifakı’nı ve Erdoğan’ı hedef tahtasına oturmak gerekir.

İşgalci TC Kürdistan Defol demeden bu şiar eksiktir diyoruz. Bugün Filistin’e destek vermek için TC hükümetine karşı kitlesel seferberliği örmek gerekir diyoruz. Ancak bugün Filistin’e böyle bir desteği seferber edecek komünist bir partinin eksiktir ve böyle bir hedefi olan komünist partiyi kurmak en öncelikli görevimizdir.

Ortadoğu’ya Barış için Filistin’ve Kürdistan’a Özgürlük

Tuzla’dan Komünistler