Köz Gazetesinin “Yedek Lastiğin Kuyruğunda AKP ile Mücadele Edilemez- AKP/MHP ittifakına Karşı Sol Blok” gündemli sayısının protokol dağıtımını yaptık.

Deri-İş Sendikası, EMEP, Limter-İş Sendikasına bıraktık.

Genel seçimlerden yerel seçimlere giden hattı ve önümüzdeki yerel seçimlerde artan imkanlarımızı EMEP ile konuşma fırsatı yakaladık. EMEP ilk olarak genel seçimlerde HDP’nin bir ittifak kurmak istemediğini, seçimlere neredeyse günler kala görüşmeler yaptığını ortak bir ittifak şöyle dursun ‘biz yaptık, siz de destekleyin’ tutumunun olduğunu, bu durumun Tuzla gibi ilçelerde ise daha vahim olduğunu belirttik. HDP’den kendilerini sadece sandıkta görev alacak mısınız sorusunun sorulduğunu ve her yerde seçim çalışmasını nasıl yapacaksın sorusunun sandıkta müşahitlik konuşması ile bittiğini belirttiler. Durum böyle olunca birlikte seçim çalışması yapmanın zaten önünün tıkandığını belirttiler.  Bulunduğumuz yerelliklerde dar grupçu ve ben yaparsam yaparım, ben yapmazsam kimse yapamaz tutumunun her yerde olduğunu ve ancak bu tutumun ortak bir seçim çalışması, ya da ortak bir çalışmanın önüne set vurduğunu anlattı. Bu durumdan da genel seçimlerde HDP’ye oy verilmesinin nedenlerini sıralarken çalışmalarını “EMEP’te örgütlen HDP’ye oy ver” başlığıyla yaptıklarını belirtti.

2016 yılında yaptığımız ortak 1 Mayıs etkinliğinden bahsettik. En son 1,5 yıl önce birlikte yaptığımız panellerden bahsettik. Bunun yolunu açalım dedik, ancak görüşemedik dediğimizde bize karşı da eleştirileri olduğunu belirttiler. Biz bir etkinlik yapmak istesek bile sizinle, siz illa HDP ve diğer siyasetler de gelsin diye uğraşıyorsunuz bu da bizim enerjimizi daha etkinlik başlamadan bitiriyor dediler. Defalarca siyasetlere gidildiğini, özellikle HDP’nin son zamana kadar cevap vermemesi, son anda biz sizinle etkinlik yapmayız, siz yaparsanız bizim üyelerimiz oraya gelemezler,  türünden açıklamalarının baştan enerjilerini aldığını ifade ettiler ve bu nedenle bir çağrı yapmadıklarını söylediler.

Genel seçimlerde yapamadığımız bu alanlardaki ittifakın yollarının hazır olduğunu ve tekrar görüşmenin yararlı olacağını birlikte yerel seçimlere gitmenin ve bir sol ittifakın önemini tekrar vurguladık. CHP ve İnce deneyimi de göstermiştir ki burjuvazinin hiçbir odağıyla yan yana gelmemek onlardan medet ummamak gerekir dedik.

Tuzla’dan Komünistler