Kocaeli Üniversitesi  okuyan bir komünistim. Okulumun tatil sürecine girmesinden dolayı İstanbul’a geldim ve yoldaşlarımın bilgılendirmesı üzerıne  13 Haziran Çarsamba günü Yoğurtçu parkında  HDP’nin düzenlediğ gençlik buluşmasına katıldım .

Gençlik buluşmasında HDP İstanbul milletvekili adayları Sema Uçar , Musa Piroğlu , Erkan Baş Erol Katırcıoğlu ve Mustafa Avcı katıldı . Konuşmacılar konuşmalarına başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşuna duruldu.

Konuşmacılar yoğun olarak AKP iktidarının gençler üzerinde kurmak istediği yoğun baskıdan , Ekonomik ve Coğrafi koşullardan dolayı eğitimdeki eşitsizliğin arttığını belirtti.

HDP milletvekili adayı Sema Uçar da  Suruç Katliamında hayatını kaybeden Ece Dinç’in fotoğrafının bulunduğu tişörtle sahneye çıktı . Uçar, Ece ile olan anılarından bahsederek Ecenin ne kadar naif , sorgulayan ve tatlı dilli  bir insan olduğundan ve enerjisini gençlerin dirayetinden mücadelesinden aldığını belirtti .

Erkan Baş ise “bizim derdimşz bütün yurttaşaların eşit ve özgür yaşayacağı bir ülke kurmak ve bu yüzden hesap soracağız” dedi.

Yoldaşlarımızla biz de Özel Sayı ve  Yalçın Yanık broşürleri dağıttık. Özelsayımız yeterince elimizde olmasa da Yalçın Yanık Broşürlerini yaygın olarak dağıttık. Etkinliğe katılanlar , Yalçın Yanık broşürlerine çok fazla ilgi gösterdi . Yeni arkadaşlarla tanışma ,gündemi ve gündeme dair sorunları tartışma fırsatı bulduk. Program en son halaylarla , horonlarla son buldu.

Bir KöZ Okuru